Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

26 Αυγ 2009

Φλασιά:
Τις προάλλες διάβαζα για μια επιστημονική έρευνα για την επίδραση που έχουν οι φερεμόνες στον τρόπο που κοινωνικοποιούμαστε. Έλεγε πως οι άνθρωποι επιλέγουν συντρόφους που έχουν διαφορετική φυσική μυρωδιά από την δική τους, γιατί διαφορετική μυρωδιά ίσον διαφορετικό ανισοποιητικό σύστημα. Άρα ο συνδιασμός δύο διαφορετικών ανισοποιητικών συστημάτων ίσον ένας πιο δυνατός και ανθεκτικός οργανισμός.
Όμως πές μου τώρα εσύ πώς να καταφέρεις να κάνεις σωστή επιλογή με βάση το ένστικτό σου στην σημερινή κοινωνία. Αποτρίχωσεις, κομμωτήρια, υπερβολικά ξερακιανά πρώτυπα, must ρούχα, trendy τάσεις και δεν τελειώνει ποτέ! Πάμε κόντρα στην φύση μας, αδυνατούμε να συμβιβαστούμε με την προσωπική μας εικόνα λες κείναι κατάρα. Πώς περιμένουμε να μην έχουμε πρόβλημά επικοινωνίας όταν ζούμε σε μια καθαρά αντικοινωνική κοινωνία που πάει ενάντια σε κάθε ένστικτο μας!
Όλα είναι βασισμένα στο φαίνεσθαι και τιποτά στην ουσία, στην προσωπικότητα, στην διαφορετικότητα του καθενός. Οτιδήποτε έξω από τις στενά προκαθορισμένες αποδεκτές συμπεριφορές απλά απορρίπτεται. Και γω που νόμιζα ότι μέσα από την διαφορετικότητα του καθενός είναι που γενιούνται οι πιο ενδιαφέρουσες φάσεις, καταστάσεις, παρέες και γιατί όχι ιδεές.
Έχω βαρεθεί να κυκλοφορώ στη πολή και να βλέπω παρέες που δεν μιλούν μεταξύ τους. Μόνο κάθονταί (ή χειρότερα στέκονται), μένα ποτό στο χέρι και κοιτάναι τα ταβάνια, πάιζοντας τους αδιάφορους. Και γω που νόμιζα ότι το ρέμβασμα του ταβανιού ήταν μια προσωπική υπόθεση που την κάνεις στο άσυλό του σπιτιού σου.
Από πότε σταματήσαμε να επικοινωνούμε, από πότε σταματήσαμε να διψάμαι για αμπελοφιλοσοφίες, για συζητήσεις που ξεκινούν από το τίποτα αλλά σου προσφέρουν την ευχαρίστηση να απολάυσεις την προσπάθεια των γύρω σου να εκφράσουν τις ιδέες τους. Από πότε έπαψε να μετρά η αλήθεια σου, η πραγματικότητα σου, η διαφορετικότητα σου, το ποιός τελοσπάντων είσαι και καταντήσαμε να διαλέγουμε τον περίγυρώ μας με βάση μόνο την εξωτερική του εμφάνιση.
Γιατί ο κόσμος δεν επικοινωνεί πια?

2 σχόλια:

oniropolos είπε...

"αντικοινωνική κοινωνία"

proxtes pernousa apo ton palaiolithiko sinikismo tis xirokoitia kai skeftomoun pws tha xaraktirizan tin diki mas epoxi meta apo xiliades xronia. mou edwses tin apantisi: "η εποχή της αντικοινωνική κοινωνία"

Alice World είπε...

Άστα ονειροπόλε μου, και μεις τουλάχιστον προλάβαμε κάτι από τον ρομαντισμό της δεκαετίας του 80΄, αρχές 90΄. τρέμω στο πως θα εξελικτεί αυτή οι κοινωνία στα επόμενα χρόνια.

Αρνούμαι όμως να πιστέψω πώς είμαστε οι τελευταίοι των μοϊκανών, "κάπου θα υπάρχουν άγγελοι, κάπου θα κρύβονται στην γη".