Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

27 Νοε 2009

Απορία Νο. 2

Ποιά τα συστατικά που συνθέτουν μια καλή φιλία; Τι σου προκαλεί την αίσθηση ότι ναι υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που μπορείς να θεωρείς καλούς φίλους και τι κάνεις εσύ που θεωρείς ξεχωριστό για τους φίλους σου; Τέλος πώς νιώθει αυτό το αίσθημα του να ανήκεις σε ένα προσεκτικά διαλεγμένο όμορφο σύνολο που αποκαλείς τους φίλους ή την παρέα σου; 

24 Νοε 2009

Σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι!


Όταν ήμουνα μικρή είχα πάθει μια εξάρτηση με το τραγούδι της Άντζελας Δημητρίου (νομίζω) που έλγε "Δεν παντρεύομαι, δεν παντρεύομαι, εγώ δεν ερωτεύομαι"! Ήταν τέτοια δε η πόρωση μου με το τραγούδι αυτό που ένα καλοκαίρι που έμενα σε μια θεία μου στην Λεμεσό, είχα ξεσηκώσει όλο το σπίτι μαζί με την καημένη την ξενυκτισμένη την ξαδέλφη μου με  την ερμηνία μου σε ιδιαίτερα υψηλά ντεσιμπέλ σε αυτό το τραγούδι.

Ψες βράδυ ένοιωσα μια έντονη επιθυμία να επαναλάβω το όλο σκηνικό με το ακριβώς ίδιο πάθος όταν η μητέρα μου με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος  απαίτησε να μάθει τι συμβαίνει με την προσωπική μου ζωή. ΄Οταν δε της άπάντησα στον ίδιο τόνο ότι δεν είχα τίποτα να της πω, με κατηγόρησε μάλιστα ότι της έλεγα ψέματα!

Αυτό με τις μαμάδες και τις ανησυχίες τους πραγματικά δεν το κατάλαβα ποτέ, ούτε με το ένστικτο που πάντα πέφτει έξω, ούτε με την έγνοια τους μπας και μείνουμε μόνοι - είδικά τα κορίτσια - σ'αυτή τη ζωή χωρίς κάποιο σύντροφο παρά το πλευρό μας. Άλλα ρε μαμά άμα είναι να είμαι με κάποιον που δεν με γεμίζει στη ζωή μου προτιμώ να είμαι μόνη μου! Αν και γιαυτό ακόμα έχει την απάντηση έτοιμη (όχι που δεν θαχε!) και πάντα μου αντιγυρίζει ότι η ευτυχία δεν βρίσκετε ποτέ στην απομόνωση και η αέναη μάχη των γενεών συνεχίζεται...

Η πλάκα είναι πως της εξηγήσα  πολλές  φορές τις βλέψεις μου επί του θέματος, ότι δηλαδή ψάχνω για συντρόφους και συντροφικές σχέσεις στη ζωή μου (γενικότερα αλλά και ειδικότερα) και πως το νυφικό και το χαρτί του γάμου δεν σημαίνουν τίποτα για μένα άμα είναι κενού περιεχομένου και πάντα συμφωνούμε στην θεωρία. Όμως το άγχος της μαμάς μου για να με αποκαταστήσει δεν λέει να καταλαγιάσει με τίποτα και έτσι οι τάσεις ανάκρισης με διάφορα ύπουλα και μη  μέσα συνεχίζουν ακάθεκτες!

Αιώνια κύπρια μάνα σε αγαπάω μα δεν παντρεύομαι!!!!!