Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

10 Νοε 2009

Ο δαίμονας του filing...


Στην σημερινή κοινωνία του 21ου αιώνα και παρά τα ομολογουμένως τεράστια άλματα προόδου που σημειώνονται καθημερινά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο όχι μόνο μένουμε στάσιμοί αλλά κατά τα  φαινόμενα πάμε από το κακό στο χειρότερο και αυτό είναι το filing!

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα ντοσιέ στο κάθε γραφείο αλλά και από τους ίδιους τους υπαλλήλους που μπαίνουν στην διαδικασία να κρατάνε αρχείο ή ακόμα χειρότερο το ότι υπάρχει συγκεκριμένο προσωπικό επιφωρτισμένο με το καθήκον της αρχειοθέτησης και ότι παρόλαυτα το αποτέλεσμα παραμένει πάντα το ίδο: Όταν χρειαστεί να ανασύρεις ένα οποιοδήποτε έγγραφο από ένα κάποιο file, το έγγραφο αυτό είτε δεν υπάρχει, είτε έχει εξαφανιστεί και γενκότερα απλά δεν υπάρχει καμία ελπίδα να το βρεις το ρημαδοέγγραφο! Όποτε κάθε φορά που πρέπει να βρώ ή μάλλον να ανακαλύψω κάποιο έγγραφο καταλήγω να κάνω ανασκαφές τύπου Ιντιάνα Τζόουνς, ή να επιδίδομαι σε επειχήρηση εξιχνιάσης μυστηρίων ως άλλος Ηρακλής Πουαρό.

Ως πότε πλέον, ως πότε! 

7 σχόλια:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Μονο η ασφάλεια επί χούντας θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Ήταν εξπέρ στο φακέλωμα (filing στη καθομιλουμένη)και τίποτα δεν υπήχε που να μη μπορούν να το βρούν.
Πολλές φορές βρίσκαν και files που δεν υπήρχαν.
Πάντως μη σε στενοχωρεί η έλλειψη αρχειοθέτησης.
Έχεις όλους μας παρέα. Ίδιοι είμαστε.
Πρόσφατα μπήκε "τάξη" στο δωμάτιο μου και δεν μπορώ να βρώ τα πράγματα μου.
Καλό βράδυ.

DaisyCrazy είπε...

όταν είχαν πρωτοβγει τα κομπούτερ λέγανε ότι θα καταργηθούν τα βιβλία, τα φάιλ κτλ. χαχαχα κούνια που τους κούναγε τους φτωχούς. αν έγινε κάτι πολλαπλασιάστηκε η χαρτούρα. γιατί τυπώνεις κάτι δεν σου αρέσει το ξανατυπώνεις κ.ο.κ. είναι ένας χαμός χαρτούρας σε όλες τις εταιρείες :)
Δωροθέα

ΦΟΥΛΗ είπε...

Aυτό κάτι μου θυμίζει, τι νάνε τι νάνε; καλησπέρα...



υγ ουπς και συ λεκτική επαλήθευση;;

Alice World είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Δύσπιστε, τελικά ουδέν κακό αμιγές καλού; :ο) Τη ξέρω αυτή τη χαοτική τάξη, την έχω βιώσει άπειρες φορές! (απολλογούμαι για τα άπταιστα greeklish μου)

Daisy Crazy Δωροθέα μου, με γειες, με γειες το καινούργιο ιστολόγιο! Θα το απόλαυσω δεόντως στην υσηχία του μεσημεριανού διαλείμματος.

Άστα να πάνε, καταστρέφουμε και περισσότερο το περιβάλλον, ζούμε ανάμεσα στην σκόνη και στα μικρά ζωύφια που τρώνε τις κόλλες των ξεχασμένων φακέλων και αυξάνεται και το καθημερινό άγχος! ?Θα ζητήσω να αυξηθεί ο μισθός μου ως ηθική αποζημίωση και για τα βαρέα και ανθυγειινά που περνάω καθημερινά!

Alice World είπε...

Εμ βέβαια ρε Φούλη μου έσυ το χεις βρει το νόημα της ζωής που να θυμάσαι την μιζέρια της καθηστικής ζωής και το ανθυγειινό περιβάλλον ενός γραφείο. Συνέχισε έτσι κορίτσι μου! Και εις ανώτερα!

χχ

UrbanTulip είπε...

Πρέπει να πάρεις άδεια.

Alice World είπε...

Το ξέρω!!!!