Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

24 Νοε 2009

Σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι!


Όταν ήμουνα μικρή είχα πάθει μια εξάρτηση με το τραγούδι της Άντζελας Δημητρίου (νομίζω) που έλγε "Δεν παντρεύομαι, δεν παντρεύομαι, εγώ δεν ερωτεύομαι"! Ήταν τέτοια δε η πόρωση μου με το τραγούδι αυτό που ένα καλοκαίρι που έμενα σε μια θεία μου στην Λεμεσό, είχα ξεσηκώσει όλο το σπίτι μαζί με την καημένη την ξενυκτισμένη την ξαδέλφη μου με  την ερμηνία μου σε ιδιαίτερα υψηλά ντεσιμπέλ σε αυτό το τραγούδι.

Ψες βράδυ ένοιωσα μια έντονη επιθυμία να επαναλάβω το όλο σκηνικό με το ακριβώς ίδιο πάθος όταν η μητέρα μου με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος  απαίτησε να μάθει τι συμβαίνει με την προσωπική μου ζωή. ΄Οταν δε της άπάντησα στον ίδιο τόνο ότι δεν είχα τίποτα να της πω, με κατηγόρησε μάλιστα ότι της έλεγα ψέματα!

Αυτό με τις μαμάδες και τις ανησυχίες τους πραγματικά δεν το κατάλαβα ποτέ, ούτε με το ένστικτο που πάντα πέφτει έξω, ούτε με την έγνοια τους μπας και μείνουμε μόνοι - είδικά τα κορίτσια - σ'αυτή τη ζωή χωρίς κάποιο σύντροφο παρά το πλευρό μας. Άλλα ρε μαμά άμα είναι να είμαι με κάποιον που δεν με γεμίζει στη ζωή μου προτιμώ να είμαι μόνη μου! Αν και γιαυτό ακόμα έχει την απάντηση έτοιμη (όχι που δεν θαχε!) και πάντα μου αντιγυρίζει ότι η ευτυχία δεν βρίσκετε ποτέ στην απομόνωση και η αέναη μάχη των γενεών συνεχίζεται...

Η πλάκα είναι πως της εξηγήσα  πολλές  φορές τις βλέψεις μου επί του θέματος, ότι δηλαδή ψάχνω για συντρόφους και συντροφικές σχέσεις στη ζωή μου (γενικότερα αλλά και ειδικότερα) και πως το νυφικό και το χαρτί του γάμου δεν σημαίνουν τίποτα για μένα άμα είναι κενού περιεχομένου και πάντα συμφωνούμε στην θεωρία. Όμως το άγχος της μαμάς μου για να με αποκαταστήσει δεν λέει να καταλαγιάσει με τίποτα και έτσι οι τάσεις ανάκρισης με διάφορα ύπουλα και μη  μέσα συνεχίζουν ακάθεκτες!

Αιώνια κύπρια μάνα σε αγαπάω μα δεν παντρεύομαι!!!!!

19 σχόλια:

Mana είπε...

Οι Κυπραίες μάνες όχι της γενιάς μας οι περασμένες, θεωρούν πως το παιδί τους πρέπει να αποκατασταθεί, να παντρευτεί. δεν πα να είσαι και ο πιο πετυχημένος στη δουλειά, για τη μάνα δεν μετρά. έτσι έμαθαν και δεν αλλάζουν.

ΦΟΥΛΗ είπε...

Έτσι έλεγα και εγώ όταν παντρεύτηκε πρώτη η μικρότερη κατά ένα χρόνο από μένα αδερφη.
Πάρε και τα τάπερ, πάρε και τα σεντόνια, πάρε πάρε ,εγω δεν παντρεύομαι!!! ένα χρόνο μετά έψαχνα προίκα, αφού τα έδωσα όλα και εγώ παντρευόμουν!!!!
Καλό βράδυ ....

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

παναγία μου πια με τούτο το πράμα.

δεν ξέρω.

να σου πω κάτι, αν μεν εγερνούσαμεν εν θα επαντρέφκετουν κανένας.

έτω εν ούλλοι την μοναξιά και την αρρώστια που φοούμαστε.

Που την άλλη

Για τον άνδρα μια ωραία γυναίκα εν επίδειξη δύναμης

Για τη γυναίκα ένας δυναμικός άνδρας αποτελεί κτήμα και κατάκτηση της



Το όλο θέμα με τον γάμο ή όχι λύνεται με τον εξής τρόπο.

Να γεμίσεις το χρόνο σου με πράματα που σου αρέσκουν πραγματικά και σε κάμνουν να νιώθεις σημαντικός. Να κάμνεις και κάτι εκτός δουλειάς. Να έχεις φίλους στην ίδια φάση με σενα, ή αν δεν ειναι στην ίδια φάση με έσένα να σε αγαπούν και να σε έχουν ανάγκη. Και εν τέλει να διατηρείσαι όμορφη, και να κάνεις όσο σεξ μπορείς.

Είτε περιστασιακά, είτε σε μόνιμη συντροφιά.


Κατα τα άλλα βλέπω πολλά ζευγάρια να δημιουργούνται χωρίς να είναι ερωτευμένα αναμεταξύ τους (και οι δύο τουλάχιστον να ειναι...)

και σκέφτομαι, ρε μαλάκα, που πάεις

Alice World είπε...

Μάνα, ως εκπρόσωπος του είδους θα ξέρεις καλύτερα. Όντως είναι λίγο η περίπτωση αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε!

Φούλη μου, δεν είμαι κατά του γάμου, είμαι κατά του να παντρεύεσαι για το νυφικό και το χαρτί αντί της συνειδητής απόφασης του να επιλέγεις ένα άνθρωπο που πιστεύεις και που μετά από ένα χρονικό διάστημα έχεις σχηματίσει μια συνολική πραγματική εντύοωση πως στ'αλήθεια περνάς καλά με αυτόν. Και κυρίως πώς τον αποδέχεσαι πρώτα για τα ελαττώματα του ή ακόμα καλύτερα τον αγαπάς πρώτα για αυτά και μετά για όλα τα υπόλοιπα.

Alice World είπε...

Φλεγόμενε, και γω την ίδια αντίδραση έχω με αυτο το θέμα.

Πιστεύω στις όμορφες στιγμές, στην συντροφικότητα στην επικοινωνία, στο να κάνεις την "υπέρβαση" να γνωρίσεις τον άλλο ως προσωπικότητα και όχι να βασίζεις την σχέση σου μαζί τπυ στο πρός σε κάνει να νιώθεις και στο πώς αντανακλάται ο εαυτός σου μέσα από αυτόν.

Για μένα το να επιλέγεις να έχεις ένα σύντροφο και δη να επιλέγεις να έχεις ένα δια βίου σύντροφο είναι το να κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια να ξεφύγεις από τον εγωκεντρισμός σου και να συνυπάρξεις με κάποιον άλλο.

Κάτι άλλωστε που πρέπει να γίνετε σε κάθε μορφή σχέσης.

Όσο γιαυτά που εισηγήσε δεν λύνουν τίποτα κατα τη δική μου άποψη απλά κάνουν τη ζωή του καθενός μας πιο όμορφη και αν θέλεις πιο διασκεδαστική, πιο ουσιαστική. Ειδικά αν έχεις την ευλογία και την ευτυχία να έχεις ακριβώς φίλους που να σε αγαπούν και να σε έχουν ανάγκη.

mahler76 είπε...

ευτυχώς που είμαι αδερφή και η μάνα μου δεν ζητάει τα απίθανα. Ουφ την γλίτωσα.

Anti-Christos είπε...

Το τραγούδι που λες, το έλεγε η Λίτσα Διαμάντη! :)

Alice World είπε...

mahler76 αδελφή αδελφού ή αδελφής για να καταλάβω.

Χρίστο, μπορώ πάντα να βασίζομαι σε σένα. Είσαι κινητή εγκυκλοπέδια σε αυτά τα θέματα. Και ναι ακόμα ένα γυναικείο θέμα στο ποστ, αλλά στην τελική πρέπει να παραδεκτείς ότι εκεί κρύβετε η γοητεία μου :οΡΡΡΡ

Καλό βράδυ!!!

mahler76 είπε...

έχει σημασία αν είμαι αδερφού (που είμαι) ή αδερφής για το ότι οι γονείς μου δεν μου ζητάνε να παντρευτώ επειδή είμαι αδερφή?

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Αγαπητή Αλίκη καλώς σε βρίσκω!
Συμφωνώ μαζί σου ότι
αν δεν σε γεμίζει γιατί να το κάνεις;
Αλλά οι μαμάδες
αλλιώς το βλέπουν,
όχι μόνο στην Κύπρο...

Φιλιά πολλά,
Καλό σου βράδυ.

Alice World είπε...

Στείλτε λίγη ιντερνετική θετική ενέργεια γτ δεν την παλεύω με τίποτα σήμερα!!!

Mahler76 βεβαίως και έχει πολύ σημασία γιατί ο αδελφός φρόντισε να τους εκπαιδεύσει ήδη, σκέψου ναχες αδελφή μεγαλύτερη με σταθερή σχέση που να οδεύει προς γάμο ή σαν το δικό μου αδελφό που γνωρίζει όλες τις φιλενάδες του στη μαμά μου και μετά τρώω εγώ την γκρίνια που δεν της γνώρισα ούτε μία από τις σχέσεις μου.

Vasiliki, αναγνώριζουμε πως θέλετε το καλό μας απανταχού μανάδες όλης της γης, απλά λέμε ότι πολλές φορές το "καλό μας" δεν βρίσκετε στην πεπατημένη οδό, και πως δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα από την ζωή. Δεν φτάνει μόνο να αφουγκράζεστε τα παιδιά σας, χρειάζετε να τα ακούτε και να προσπαθείτε να σέβεστε τα θέλω τους.

mahler76 είπε...

ααααααααααα οκ

Άρα εγώ είμαι διπλά τυχερός. Ο αδερφός μου είναι τελείως ρεμάλι, ποτέ δεν έχει γνωρίσει γυναίκα στους γονείς μου, και φυσικά τους έχει κόψει και κάθε όνειρο για οικογένεια και εγγόνια.

Alice World είπε...

Εδώ ταιρίαζει το γνωστό συνεννόηση μπουζούκι ρε mahler, πρώτο γιατί μπερδεύτηκα με τις ταυτότητες ξεχνώντας τα αισθήματα φθόνου που τρέφω γαι την πάρτι σου ( ακούς εκεί αρχιτέκτονας και να μένει και στο Βατικανο ;οΡΡΡ, θέλω και γω!)

Και κατα δεύτερο άμα με ρωτάς είσαι όντως τυχερός μόνο αν οι γονείς σου το έχουν όντως χορέσει στο κεφάλι τους (εδώ η συμπεριφορά του αδελφού είναι όντως σωτήρια) ότι δεν υπάρχει όυτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να "αλλαξοπιστήσεις" (Βλέπε να σου πει μια καλή πρωία η μαμά σου: "Μα ρε mahler μου εκείνο το κοριτσάκι που παίζατε μικροί τι κάνει;" ή ακόμα χειρότερα "Μα πότε επιτελους θα ωριμάσεις και θα ξεκινήσεις να παίζεις με κοριτσάκια!" - δανείζομαι τις προσωπικές εμπειρίες ενός καλού φίλου...)

Η Πάντα Διαθέσιμη Νεράιδα είπε...

χαχα κυπρια μανα σε αγαπαω μα δεν παντρευομαι !! Ωραιος!! Ευτυχως εγω ειμαι μικρη ακομη και δεν το τραβαω ολο αυτο! Της αρκει να ρωταει αν θα γινω μονιμος κατοικος Γαλλιας, κι αν θα τους εγκαταλειψω ή αν θα επιστρεψω στο νησι μετα τις σπουδες!! Μανες!!!! τι να πω.. γι'αυτο τις αγαπαμε! για την μουρμουρα!! :)

mahler76 είπε...

κοίτα, οι γονείς μου δεν ξέρουν επίσημα άλλα μιας και δεν έπαιξα ποτέ το ρόλο του άντρα γαμίκουλα με τις γκόμενες και μιας και μέχρι τα 33 δεν με έχουν δεί με γκόμενα, οκ οι ανθρωποι δεν περιμένουν γάμο κλπ απο εμένα.

Alice World είπε...

Η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα, τάχω περάσει όλα αυτά. Το χειρότερο δε που έχω βιώσει σεαυτή τη φάση ήταν όταν μετά που επαναπατρίστηκα σε μια φάση απελπισίας της είπα ότι θα πάω να δουλέψω λίγο Αγγλία έβαλε λυτούς και δεμένους να μου κάνουν κύρηγμα! Τραγικό!!! Έρχονται και τα καλύτερα σου το υπόσχομαι :ο)

Alice World είπε...

Mahler μου πολύ φοβάμαι ότι σε κάποια φάση θα ξεκινήσουν να ανησυχούν. Ειδικά μετά τα 35 σου.

Το κακό με τους γονείς μας είναι ότι πάντα ελπίζουν ότι με το πέρασμα του χρόνου και καθώς ωριμάζουμε θα κατανοήσουμε επιτέλους ότι ο δικός τους τρόπος είναι ο σωστός τρόπος!
Είναι βλέπεις η ανάγκη τους για επιβαιβέωση ότι όλα αυτά τα βάσανα που τράβηξαν εξαιτίας μας άξιζαν και η αναγνώριση ότι ακριβώς επειδή το καταλαβαίνουμε αυτό θα τα επαναλάβουμε και μεις ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Alice World είπε...

Σε όλους: Καλή μας τύχη στην επιδίωξη της προσωπικής μας ευτυχίας. Υπάρχει εκεί έξω κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του καθενός, το πιστεύω!

Αν πάλι βγαίνει σε κάνα μπλε, κόκκινο, κιτρινο χαπάκι ευχαρίστως το καταπίνω τώρα! :οΡΡΡΡ

ρίτσα είπε...

εγώ καταλαβαίνω το άχχος τους, που κάποτε με πιάννει τζιαι μένα, αλλά τζιήνη εν καταλαβαίνει τη δική μου την πλευρά δυστυχώς!