Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

29 Απρ 2010

Say what!!!

Συμπλήρωνα μια αίτηση πρόσληψης για μία τράπεζα και μεταξύ άλλων ζητούσε να δηλώσω τους στενούς μου συγγενείς που εργάζονται στην εν λόγω τράπεζα; Είναι ένα πράγμα να λέμε στην Κύπρο ότι υπάρχει ένα έντονο πελατειακό σύστημα και ότι χρειάζεσαι μέσο και συγγενείς σε θέσεις κλειδιά για να βρεις δουλειά και είναι άλλο να το βλέπεις ευθαρσώς γραμμένο σε μία επίσημη αίτηση εργοδότησης!


Σοκαρίστηκα στ’ αλήθεια αλλά το τι με σόκαρε περισσότερο από αυτό είναι ότι η μαμά μου το βρήκε πολύ φυσιολογικό και μάλιστα μου κάνει μια άσε να πάρω τον τάδε τηλέφωνο αύριο για να συνεννοηθώ και να τον δηλώσεις σαν συγγενή μας!

 
Έχουμε ξεφύγει τελείως ή μου φαίνεται;;;

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα (ή την Κύπρο)? έ όχι!!!

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Δεν έχουμε απλά ξεφύγει, έχουμε χάσει κάθε έλεγχο.
Σε λίγο καιρό θα είμαστε πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα.
Καλό ΣΚ.

Pink_Fish είπε...

εδώ στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο...Δε ξέρω για τις τράπεζες, αλλά στον ευρύτερο ιδιωτικο τομέα υπάρχουν εταιρείες σαν μεγάλες οικογένειες. Δηλαδή, οι περισσότεροι έχουν κάποια συγγένεια ή γνωριμία μεταξύ τους, ο ένας έχει φέρει/συστήσει τον άλλον κ.ο.κ. Κατά κυριο λόγο, αυτόσυμβαίνει γιατί οι περισσότερες εταιρείες πλέον ζητούν συστάσεις ή εργαζομένους ποπυ τους συστήνει κάποιος παλαιότερος (άρα αξιόπιστος ως προς την κρίση) συνάδελφος. Όχι ότι αυτό πάντα βγαίνει σε καλό. Θυμάμαι π.χ. ότι ένας παλιότερος συνάδελφος, που τον είχε συστήσει ένας συγγενής του, έφυγε κακήν-κακώς όταν ανακαλύφθηκε ότι αποπειράθη να καταχραστεί χρήματα της εταιρείας. Όχι δηλαδή ότι πάντα οι συστάσεις σημαινουν ότι κάποιος είναι άξιος...

Ανώνυμος είπε...

Να ακούς τη μαμά σου. :)
Να δηλώσεις κάποιον απλό, γνωστό για συγγενή. Έτσι θα κάνουν όλοι οι υποψήφιοι.
Αν επιλεγείς και πιάσεις δουλειά, να το ξεχάσεις. Δεν υπάρχουν πλέον γνωστοί, δεν υπάρχουν συγγενείς, μέσα και χατίρια.
Δουλεύεις όπως πρέπει, χωρίς να τους δουλεύεις και αμοίβεσαι γι΄αυτό.
Μην αφήσεις τη θέση σου σε κάποιον που με τον ίδια διαδικασία θα σου φάει τη θέση, χωρίς να έχει τις δικές σου τωρινές αναστολές και στη συνέχεια θα τους δουλεύει χωρίς να δουλεύει.

Είναι το γνωστό "χρησιμοποιούμε το σύστημα με τους δικούς του όρους, αφού αυτό είναι και την πιό δύσκολη προσωπική μας επανάσταση, με τις αρχές και τις αξίες τις δικές μας την κάνουμε από μέσα".... :)

ρίτσα είπε...

μα πάνω στην αίτηση; και μένα εντύπωση μου κάνει!δεν θα μετακομίσεις τελικά;