Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

21 Απρ 2010

Βασανιστικα ερωτήματα


Γιατί ενώ οι θερμιδικές μας ανάγκες μειώνονται (βλέπε καθιστική ζωή, ηλικία κλπ), οι περισσότεροι άνθρωποί τείνουν να τρώνε περισσότερο; Γιατί αφού δεν το χρειαζόμαστε για την επιβίωση μας, λαχταρούμε το καλό και πολλές φορές το πλούσιο φαγητό;

Γιατί σαν μεσογειακοί λαοί έχουμε τόσο πάθος με το φαγητό που περιστρέφουμε όλες μας τις κοινωνικές συναναστροφές γύρω από το φαγητό, αλλά και προσμετρούμε το καλό (και πολλές φορές και το πολύ) φαγητό σαν παράγοντα διασκέδασης;

 

Υ.Σ.: Κάνω δίαιτα και αφού δεν μπορώ να απολαμβάνω τους γευστικούς πειρασμούς, τουλάχιστον προβληματίζομαι σχετικά με αυτούς.

11 σχόλια:

Pink_Fish είπε...

κι εσύ δίαιτα? :(:( Ίσως γιατί το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις και είναι ικανό να φέρει ανθρώπους κοντά...

Ανώνυμος είπε...

aman m en i sterisi ton proton imeron!!!Ipomoni!!o diaitologos leei oti ola en mes t nou...ala mia ligo fili mou leei oti ta pio orea pragmata sti zoi ine eite apagoreumena eite ani8ika eite paxainoun kai egoo...exo mono 1 zoi na ta ziso!!!pios en o sostos oeeoo??Stin en teli i fili m:P

Pansofix είπε...

και εγω εκανα διαιτα και ημουν μεσα στα νευρα τωρα τλειωσα τη διαιτα και παλι εχω νευρα γιατι απο φοβο μην τα ξαναπαρω απλα κοιταζω τις λιχουδιες για να χορταινει το ματι!!!

kat. είπε...

αναρωτιόμουν και εγώ πριν λίγο καιρό γιατί όλες τις αποφάσεις τις παίρνουμε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, γιατί όλες τις ευχάριστες στιγμές τις συνδέουμε με φαγητά γιατί όταν θέλουμε να πούμε κάτι σε κάποιον τον πηγαίνουμε για φαγητό κτλ..

μμ...
εγώ προσπαθώ πάλι να γυρίσω στην διατροφή μου.. δεν έχω κάνει ποτέ δίαιτα.

elena porcupine είπε...

Εγώ πάλι πρώτη φορά κάνω δίαιτα και νιώθω τόσο υπέροχα!Ίσως γιατί πρώτη φορά το πήρα απόφαση!Φιλιά!

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

όλοι στον αγώνα

Alice World είπε...

Pink fish, ναι δίαιτα αλλά υτή την φορά δεν μου κακοφαίνεται ίσως γιατί πλάκωσαν οι ζέστες και οι σαλάτες είναι ούτως ή άλλως ιδανικές.

Ναι όντως το φαγητό είναι μεγάλη απόλαυση αλλά παραμένει γεγονός ότι κανονικά ο εγκάφαλος μας αφού δεν το χρειάζεται τόσο πολύ δεν θα έπρεπε να το αναζητά. Αντιθέτως οι πλέιστοι το έχουμε ανάγει σε χόμπι.

Νεκατωμένη, καλή η θεωρία της φίλη, ίσως ο συνδυασμός του απαγορευμένου με το απολαυτσικό να είναι αυτό που το κάνει τόσο δελεαστικό

Pasofix, αυτό το νίωθω και γω κάθε φορά που χάνω βάρος. Μετά αγχώνομαι μην τα ξαναπάρω και καταλήγω να τρώω λιγότερο πολλές φορες.

Κατ, και που κατάληξες; Δεν μου είπες; Καλή αυτή η αντιμετώπιση.

Alice World είπε...

Porcupine,έτσι είναι την πρώτη φορά ενθουσιάζεσαι, χαίρεσαι και με τα αποτελέσματα. Ελπίζω να μην βαρεθείς όμως γρήγορα. Καλή επιτυχία!

Φλεγόμενε, εμ ζεσταίνει ο καιρός και μας πιάνουν οι κλασσικές ανασφάλειες.

mahler76 είπε...

γιατί όλοι οι φίλοι μου τρώνε του σκασμού και παχαίνω εγώ??? εμένα αυυτό είναι το ερώτημα που με βασανίζει.

Alice World είπε...

Ότι σε νιώθω σε νιώθω, πάρα πολύ όμως! Μια από τα ίδια και γω έχω φίλες που τρώνε την απίστευτή ποσότητα φαγητού και είναι πάντα κομψές.

Ποιός είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη τελικά;

ρίτσα είπε...

άλις ναι, μεγαλώνοντας κάνουμε την έξοδο, το εστιατόριο. περίεργα εστιατόρια προσφέρουν πρόκληση αλλά και κιλά. ενώ παλιά που είμασταν φοιτητές τζιαι εν είχαμε λεφτά, ετρώαμε ότι εβρέθετουν αν εβρέθετουν