Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

14 Απρ 2010

Εν αναμονή...

Χάθηκα πάλι το ξέρω…. Και δεν είναι ότι μου λείπει η έμπνευση. Από τη στιγμή που μας άφησε ο ψυχοπλακωτικός χειμώνας και καλωσορίσαμε την άνοιξη, το μυαλό δουλεύει και για υπερωρίες! Ενθουσιάζομαι για όλες τις εκδηλώσεις που ανακοινώνονται, λαχταρώ να πάω σε συναυλίες και σε παραστάσεις, σε θέατρα και ωραίες κινηματογραφικές προβολές! Ταυτόχρονα όμως νιώθω να παραλύω από ένα αίσθημα εγκράτειας, καθότι το όλο θέμα με την μεγάλη αλλαγή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Ψάχνω μανιωδώς για δουλεία που είναι τρομερά ψυχοφθόρα διαδικασία! Νιώθω τύψεις κάθε φορά που εφησυχάζομε λίγο. Ταυτόχρονα, το ότι η είδηση έχει ξεκινήσει να διαρρέει σε γνωστούς και φίλους είναι επίσης πολύ κακό για μένα, γιατί ως γνωστό οι Κύπριοι λατρεύουν να εντοπίζουν πόσο χάλια είναι η Ελλάδα σε σχέση με την Κύπρο. Ηδονίζονται με το να αυτό-επιβεβαιώνονται ότι ο κυπριακός τρόπος ζωής είναι μακράν καλύτερος από τον ελληνικό, ότι είμαστε πιο συγυρισμένοι, πιο καλοβαλμένοι, έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής κλπ κλπ. Και εγώ καλούμαι να διατηρήσω ένα καθαρό κεφάλι και μια ευγενική στάση απέναντι σε όλες τις βλακείες που ακούω. Και είναι κάποια από τα σχόλια που ακούω που κάνουν τη ψυχραιμία και την αισιοδοξία μου να βουλιάζουν κατακόρυφα!

Είναι και το μεγάλο στοίχημα ότι μέσα από αυτή την αλλαγή, η δική μου κρυφή επιθυμία είναι να κάνω μια καλύτερη αρχή. Θέλω να βρω την δική μου ποιότητα ζωής, που όπως έχω πει επανειλημμένα σε αυτό το μπλοκ βρίσκεται στην απλότητα. Απλό, ζεστό και κυρίως δικό μας σπιτάκι, με ένα άνθρωπό να με καταλαβαίνει και να είναι σύντροφος (το έχουμε!). Λίγοι και καλοί φίλοι που να έχουν καλή διάθεση και ενέργεια να κάνουν πραγματάκια [βλέπε συναυλίες, παραστάσεις, θέατρα, κινηματογράφο, βόλτες, καφεδάκια, ποτάκια, τεμπελιάρικες βραδιές σε σπίτια και ότι άλλο προκύψει]. Βασικά ένας περίγυρος με θετική αύρα σαν βάση. Άνθρωποί που να μην κουράζεσαι και μόνο στην ιδέα του να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους προτείνεις κάποια έξοδο! (το παλεύουμε) Και σε ένα επόμενο στάδιο να βρω και τον επαγγελματικό μου δρόμο, δηλαδή τι ακριβώς θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω. (το ελπίζουμε;) Αυτά! Εύκολα, λίγα, όμορφα, αλλά και πολύ δύσκολα όπως τουλάχιστον έχω βιώσει αυτό το όνειρο στην Κύπρο. Ελπίζω στην Ελλάδα να μου κάτσει καλύτερα

Δεν το εξωτερικεύω πλέον αλλά έχω πολλή αγωνία για το καινούργιο αυτό ξεκίνημα. Και αυτό με επηρεάζει γενικότερα: έπαψα πλέον να ψάχνομαι εντός Κύπρου. Ναι μεν ενθουσιάζομαι για όλα τα επερχόμενα events αλλά μπαίνει σαν αόρατο εμπόδιο το αν θα είμαι εδώ για να τα κάνω. Οι μόνοι στόχοί που με παρακινούν αφορούν στο να βελτιώσω τον εαυτό μου: δηλαδή ξεκίνησα γυμναστήριο, διαβάζω πολύ και πολλά πράματα, μαζεύω σιωπή, αφουγκράζομαι την εσωτερική μου φωνούλα, μα κυρίως παραμένω εγκρατής και αδρανής, ίσως όχι τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα.

Ελπίζω, το όλο θέμα να λυθεί γρήγορα γιατί δεν νομίζω να αντέξω για πολύ καιρό ακόμα αυτή την φαινομενική αδράνεια και την παραλυτική αγωνία!

11 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Alice μου ελπίζω να βρεις γρήγορα αυτο που ζητάς.

Αυτά που σου λένε οι διάφοροι καλοθελητές τα λένε γιατί δεν ξέρουν. Ό,τι και να γίνεται στην Αθήνα για μένα η ποιότητα ζωής δε συγκρίνεται με εδώ.

Εδώ υπάρχει κάποια κινητικότητα κατά φάσεις αλλά ο δημιουργικός οργασμός και η αύρα που εκπέμπει η Αθήνα δεν υπάρχουν και δε θα υπάρξουν ποτέ.

Μακάρι να'χα βρει δουλειά εκεί και θα είχα μείνει. Ακόμα για να'μαι ειλικρινής δεν το'χω εγκαταλείψει το όνειρο αυτό.

Δεν είναι ότι δεν αγαπώ την Κύπρο. Απλά νιώθω διαφορετικά με μένα και για μένα, εκεί και αυτή την αίσθηση θέλω να έχω συνέχεια στη ζωή μου. Είναι δηλαδή περισσότερο θέμα εσωτερικό. Και κατι που δεν έχει νόημα να εξηγείς γιατί δεν μπορούν οι πιο πολλοί να κατανοήσουν.

Φιλιά

ρίτσα είπε...

όμορφο αυτο που θες.

είναι βασανιστικό να μην ξέρεις

ελπίζω σύντομα, αν δεν εξαρτάται που σένα, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για να μπορέσεις να οργανωθείς

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

Ηδονίζονται δεν λες τίποτα.


ΕΕΕΜΜΜ

δωσε μου το τηλ σου, να σου εξηγήσω κάποια πράματα για την νοοτροπία μας. Διότι ο κοινωνικός φασισμός στη κύπρο δεν ειναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία.


Δώσε μου το τηλ σου (φιλοσοφικά εννοώ) να σου εξηγήσω.



Θα έβρεις δουλειά μεν αγχώνεσαι.
Κάμνε σεξ με τον γκόμενο, πίεννε κανένα θέατρο, και όλα θα έρθουν

Αχάριστη να μεν γίνεις.


Παναγία μου.


Μεν υποκύψεις θα με νευριάσεις.

Pink_Fish είπε...

μη μυθοποιείς πάντως τη ζωή εδώ. Έχει και τα καλά της άλλα έχει και τα-πολλά-καλά της. Οι ρυθμοι εδώ είναι τρελοί, κάποια στιγμή θα "σταθείς" και θα πεις: Μα καλά πως περνάει έτσι ο καιρός? Πως τρέχω έτσι σα παλαβή? Οι μέρες περνάνε και δεν το καταλαβαίνεις....Καλό νέο ξεκίνημα πάλι να ευχηθεί, "βούτα" μέσα σε ότι είναι να έλθει άφοβα...Το έχεις!

Pansofix είπε...

σε καταλαβαινω και εγω σε αναζητηση ειμαι... μακαρι να καρποφορησουν οι προσπαθειες σου!!!

Alice World είπε...

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τα ενθαρρυντικά σας λόγια. Με συγκινείται και παίρνω δύναμη από όσα μου λέτε.

Daisy Grazy, λατρεύω την Ελλάδα, πέρασα υπέροχα όταν ήμουνα φοιτήτρια εκεί. Απλά για μένα σπίτι δεν είναι ο τόπος αλλά οι άνθρωποί και αυτή είναι η ανυσήχία μου. Να βρω ανθρώπους που να ταιριάζουν τα χνώτα μας.

Έχεις δίκαιο για το ότι σε επηρεάζει εσσωτερικά.

Ρίτσα μου, και γω ελπίζω σύντομα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Εύχομαι και γαι σενα τα καλύτερα.

Alice World είπε...

Φλεγόμενε,

Περιμένω τηλεφώνημα σου με την πλήρη ανάλυση για την κυπριακή νοοτροπία. :ο) [η γράψετο στο μπλοκ γιατί είναι ωραίο θέμα]

Υπόσχομαι να μεν γίνω αχάριστη. Αλλά δεν μπορώ να μεν αγχώνομαι, είναι και πράματα που είναι αδύνατα! Και μην ανησυχείς το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υποκύψω, είπα ότι θέλω να ζήσω μια εμπειρία και θα το κάνω!

Pink fish, αυτό και η οικονομική αστάθεια της κοινωνίας είναι δύο πράματα που με φοβίζουν στο τι επηρρεια θα έχουν στην καθημερινότητα μου και γενικότερα στην ποιότητα ζωής. Αλλά δεν είναι και αποτρεπτικοί παράγοντες, τουλάχιστον μέχρι να τους ζήσω και να τους αξιολογήσω σε προσωπικό επίπεδο.

Pansofix, τι αναζητείς, πες τις ανησυχίες σου, μπορεί να μπορώ να βοηθησω.

Σε ευχαριστώ! Μακάρι να καρποφορήσουν και οι δικές σου αναζητήσεις.

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

ένα απόλυτο κείμενο μου 2 χρονών


εμάζεψα 35-40 σχλόλια, η μεγαλύτερη επιτυχία μου


είναι το τελευταίο κείμενο που έγραψα τον αύγουστο του 2009


δε το

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

συγγνώμη

2008


http://flegomenos.blogspot.com/2008/08/kyprioi-stin-agglia-erkountai-pisw.html

kat. είπε...

θέλω μόνο να σου ευχηθώ:


ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ!!!!

Alice World είπε...

Φλεγόμενε, θα το διαβάσω και θα σου αφήσω το 42 σχόλιο!

Κατ μου καλή άνοιξη και σε σένα μόνο με χρώμα και χαρά!