Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

11 Μαρ 2010

Στην Κ


Χθες βράδυ καθώς επέστρεφα σπίτι από μια γεμάτη μέρα πέτυχα στο ραδιόφωνο το «Στην Κ» του Σιδηρόπουλου. Αυτό το τραγούδι με βάζει πάντα σε σκέψεις, ψες όμως πυροδότησε ένα κύμα από σκέψεις. Τον τελευταίο καιρό όπως σας έχω ξαναπεί παρά το ότι όλα πάνε αρκετά καλά, εγώ δεν νιώθω καθόλου εντάξει. Δεν έχω όρεξη για τίποτα, είμαι πάντα σκεφτική ή κουρασμένη ή άκεφη.Τα παρασκευοσαββατοκυρίακα δεν τρελλένομαι για να βγω έξω, δεν ψάχνω τους φίλους μου (κάτι για το οποίο έχω τρελές τύψεις) απλά δεν, απλά προτιμώ να μένω εκτός. Μεγάλο μέρος αυτής μου της συμπεριφοράς οφείλεται στο ότι αποφάσισα να αλλάξω χώρα και να μετακομίσω στην Αθήνα (η μεγάλη αλλαγή που σας έλεγα…). «Μες τα ερείπια των καιρών ζωή πάω να κτίσω» που λέει και ο Παύλος, αλλά την πήρα την απόφαση μου και δεν την αλλάζω αν δεν την ζήσω πρώτα! Έτσι λοιπόν μέρος της ακεφιάς μου σίγουρα οφείλεται στο άγχος του να βρω δουλεία εκεί και στην ανησυχία να πάνε όλα καλά και να μου κάτσει η αλλαγή.

Όμως περίμενα να είμαι πιο ενθουσιώδης για το όλο σκηνικό. Στην τελική την απόφαση την πήρα πιστεύοντας ότι είναι για καλό, πιστεύοντας ότι είναι αυτό που θέλω. Περίμενα να με πιάσει η μανία να θέλω να χορτάσω τους φίλους και το νησί πριν το εγκαταλείψω. Η συμπεριφορά μου λοιπόν παραξενεύει πρώτα και κύρια εμένα.


Ακούγοντας λοιπόν το «Στην Κ» ψες βράδυ και το Παύλο να σιγοτραγουδάει μελαγχολικά «όταν κάποιο βράδυ θα σε ξυπνήσει απότομα η κραυγή σου και τρέξεις στη μαμά σου να το πεις και κείνη τρομαγμένη μες το ψυγείο κλείσει την φωνή σου, θα ναι αργά μεσάνυκτα και θα’ χεις κουραστεί», σκέφτηκα ότι το άγχος και η ανησυχία ίσως να είναι πολύ βαθύτερα από ό’τι θέλω να παραδεκτώ. Νιώθω σχεδόν να παραλύω όταν συνειδητοποιώ ότι βρίσκομαι στο πιο κρίσιμο σημείο της ζωής μου, στο σημείο όπου τελείωσαν τα όνειρα και η φοιτητική ανεμελιά και τώρα πρέπει να πράξω τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μου που θα καθορίσουν τη ζωή μου από δω και να πάει. Θα καθορίσουν ίσως το αν θα είμαι ευτυχισμένη ή όχι.


Ο άντρας που διάλεξα βιτρίνα στην ζωή μου συχνά με ρωτά «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις», αλλά εγώ δεν κατάφερα ακόμα να δώσω απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ξέρω πώς θέλω να είμαι όταν μεγαλώσω, ευτυχισμένη, γεμάτη από αγάπη και από ανθρώπους που να τους αγαπώ και να με αγαπούν (αριθμητικές συσχετίσεις δεν χωρούν σε αυτό που λέω). Θέλω να νιώθω ότι κάνω πράγματα που με ευχαριστούν, είτε αυτό ονομάζεται δουλειά, είτε σύντροφός, είτε πολύ πολύ πολύ αργότερα οικογένεια. Με αυτό δεν εννοώ ότι θέλω να βρω την μαγική συνταγή για να τα χω όλα ρόδινα, ούτε πιστεύω σε τέτοια παραμύθια. Εννοώ ότι στο τέλος της ημέρας να μπορώ να πω ότι όλα αυτά που βιώνω καλά και κακά το αξίζουν γιατί κάνω το γούστο μου ή κάνω πράγματα στα οποία πιστεύω.


Να ήξερα και τι είναι. Να είχα και ένα συμβόλαιο που να μου εγγυάτο ότι η επιλογές μου θα πετύχουν κιόλα και ότι δεν θα καταντήσω να βλέπω τις αλήθειες μου στο πάτωμα γυμνές…


Πώς το κάνατε εσείς αυτό ρε παιδιά, πώς βρήκατε τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε;


Υ.Γ.: Πάω να δω το Alice in Wonderland. Αναμείνατε σχόλια για τη σωσία μου. Άμα δεν με κάνει καλά η ατάλαντη, μαύρο φίδι που την έφαγε… :οΡ

14 σχόλια:

Πρασινη νεραιδα είπε...

καθε αλλαγη κ δυσκολη...

που μπορω να σου στειλω μεηλ?

Ανώνυμος είπε...

take your chances!take that risk...etsi m ixane pei...kane oti nomizis k pote den 3eris pu 8a vgi!

ps..ee dn trela8ika ego me t alice in the wonderland!oti mporouse na sosi o johnny depp t ekane...metria tenioula!

travelbug είπε...

καλή νέα αρχή! μην ανησυχείς...πάντα οι αλλαγές φέρνουν και χαρά και λύπη...αλλά για να πάρεις αυτή την απόφαση, πάει να πει πως το σκέφτηκες καλά κι ακολουθείς την καρδιά σου...κανείς δεν μπορεί να σε οδηγήσει καλύτερα απ' αυτήν!

DaisyCrazy είπε...

Ένα έχω να σου πω Alice μου ότι έχω μετανιώσει μόνο για πράγματα που δεν έχω κάνει. Άρα καλά κάνεις να πας και να το ζήσεις όλο αυτό κι αν δε σου βγει δε σου βγήκε. Θα ξέρεις όμως το πως και το γιατί. Ενώ αν δεν το κάνεις πάντα θα αναρωτιέσαι "αν είχα πάει...?"

Όσο για το πως έμαθα τι ηθελα να γινω οταν θα μεγαλωσω.... νομιζω ανεξαρτητως οτι δουλευω full time δεν το 'χω βρει ακομα.. γιατι όταν είσαι ανήσυχο πνεύμα πάντα θα ψάχνεσαι και ποτέ δε θα εφυσηχάζεις.

Κάθε καλό εύχομαι καλή μου. Όλα να πάνε κατ'ευχή!

Φιλιά πολλά!

UrbanTulip είπε...

Μια χαρα είσαι και δεν καταλαβαίνω γιατί σε πιάνει το down. Όλα θα κυλήσουν μια χαρά. Θα βρεις τη δουλειά, θα αρχίσεις καινούριο κεφάλαιο στην Αθήνα.

Και όσο για το τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Ποτέ δεν ξέρεις. you just go along. Κάνεις ότι σου δίνει έστω και λίγη χαρά. Στην πορεία ανατρέπονται πολλά, ξανακτίζεις, ξαναχαλάς κλπ. κλπ.
απλά να περνάς καλά!

Alice World είπε...

Πράσινη νεράιδα, ίσως έχεις δίκαιο. Ψάξε ψάξε στο ρποφίλ μου και θα το βρεις ;ο)

Νεκατομενη, αυτό κάνω και μέχρι τώρα μου έβγαινε σχετικά σε καλό. Με το που ξεκίνησα να δουλεύω όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Η δουλεία απαιτητική και λίγα τα καλά λόγια. Η έλλειψη χρόνου δημιουργεί κενά στα υπόλοιπα θέλω και κάπου δεν βγαίνω. Γι αυτό φοβάμαι άλλωστε, ειδικά για το ότι μεγαλώνω.

Μαρσέλλα, σε ευαχαριστώ. Καιρό να τα πούμε! Στην σκέψη όμως όλα μπορούν να σου βγουν στην πράξη δεν ξέρω τι γίνεται. Όσο για την καρδιά, δεν τις πολύ βάζω αυτί προτιμώ τον ορθολογισμό μου. Στο τέλος όμως γίνεται πάντα ένα συνοθύλεμμα

Alice World είπε...

Daisy Grazy με βάση αυτό το σκεπτικό κάνω και γω αυτό το βήμα. Θα δούμε τι θα βγει.

Τώρα για το δεύτερο άμα είναι έτσι όπως τα λες μάλλον υπόγραψα για μια ζωή να τρώγομαι με τα ρούχα μου και δεν το κατάλαβα. :οΡ

Σε ευχαριστώ!

Τουλιπακί, ίσως έχεις δίκαιο, στην τελική η ζωή δεν είναι ταινία, οπότε διακιούμαστε παραπάνω από μία λήψεις ή και ιδανικά σενάρια στη τελική.

Είμαι down γιατί φοβάμαι μην πάω να κάνω το μεγαλύτερο λάυος χωρίς καν να το καταλαβαίνω.

ΦΟΥΛΗ είπε...

Ακολούθησε το ένστικτό σου,ναι κάθε αρχή σίγουρα είναι δύσκολη έχε πίστη στον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά!!!
Δεν θα το πιστέψεις εχω προγραμματίσει για αύριο ανάρτηση με αυτό το τραγούδι!!! τρομερή σύμπτωση!!!
Καλό βράδυ καλή μου...

Alice World είπε...

Φούλη μου σε ευχαριστώ για τις ευχές και για τα καλά σου λόγια.

Θα την ψάξω την ανάρτηση, άλλωστε ο Παύλος είναι αδελφή ψυχή...

Καλή σου μέρα!

ρίτσα είπε...

alice me sugkinei kai mena to tragoudi ekeino

8a mporousame na eimastan diafora pragmata. dokimase auta pou sou prosferoyn oi sun8hkes kai katelh3e se ekeino me ta perissotera 8etika

Homo Erectus είπε...

ελπίζω να το είδες σε 3d

Pink_Fish είπε...

νομίζω σ' έχει πιάσει το άγχος γιατί ξέρεις ότι η περίοδος της ανεμελιάς τελειώνει και ότι πρέπει να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Κι αυτό σημαίνει να βρεις μια καλή δουλειά για να συντηρείς τον ευατό και το νοικοκυριό σου, να είσαι με το σύντροφό σου, να σκεφτείς (ενδεχομένως) αν θα κάνεις οικογένεια στο μέλλον και όλες αυτές τις ουσιαστικές αποφάσεις που παίρνουμε μόνοι μας, χωρίς τη μεσολάβησή γονιών και άλλων προσώπων. Eat me or drink me? You choose...Εύχομαι καλή τύχη και αν χρειαστείς οποιοδήποτε tip για την Αθήνα, το mail μου είναι διαθέσιμο :)

Alice World είπε...

Ρίτσα, και ποιον δεν συγκινεί ο Παύλος... Φτάνει βέβαια να έχεις ασχοληθεί λίγο.

Το ψάχνω ίσως κάποτε να το βρω...

Το ίδιο εύχομαι και σε σένα!

Homo erectus, το είδα στην Κύπρο και άρα όχι σε 3D. Η δική μου άποψη είναι ότι από σπέσιαλ εφφέ σκίζει αλλά χάνεται το αλληγορικό νόημα και άρα η ουσία της ιστορίας. Όμορφα κατασκευασμένο παραμύθι με όλες τις απαιτούμενες φανφάρες.

Και σαν γυναίκα οφείλω να σχολιάσω και τα υπέροχα φορέματα της κατά τα αλλα φτηνής απομίμησης μου.:οΡ

Alice World είπε...

Pink Finh με πιάνεις απόλυτα! Και το κύριο ερώτημα είναι αν είμαι έτοιμη για όλα αυτά και αν οι επιλογές θα αποδειχτούν καλές ή αν μετά από 5-10 χρόνια θα πρέπει να ξαναπώ το ηρωικό "πήραμε τη ζωή μας λάθος και αλλάξαμε ζωή".

Θα σου πω αν χρειαστώ κάτι.Ευχαριστώ πάντως.