Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

31 Δεκ 2009

Πάει ο παλιός ο χρόνος!


Το έχω ξαναπεί και εμμένω στην άποψη ότι γενικά δεν μου αρέσει η ιδέα του επιβεβλημένου απολογισμού εξαιτίας του τέλους αυτού του χρόνου ή αυτής της δεκαετίας. Το βρίσκω τρομερά δραματικό για τα γούστα μου. Πλην όμως, και όπως όλα τα πράγματα που απαρνούμαι ή κοροϊδεύω και στο τέλος τα λούζομαι, έτσι και φέτος συνειδητοποιώ ότι με το τέλος του 2009 έχω διανύσει ένα τέλειο κύκλο. Και όχι επειδή το επιδίωξα ή το διάλεξα και ούτε επειδή ήταν προβλέψιμο ή επειδή τα γεγονότα με οδηγούσαν σε αυτήν την πορεία «με μαθηματική ακρίβεια». Ή μάλλον τα γεγονότα ίσως και να ήταν εκεί αλλά, εγώ τα ερμήνευα με διαφορετικό τρόπο.


 
Στην τελική όμως, και εκεί που είχα ξεκινήσει να κατασταλάζω σε απόψεις και θεωρήσεις περί ζωής όσο το δυνατόν πιο ορθολογιστικές και με γερές δόσεις κυνισμού, εκεί που ήμουνα στο όριο να παραιτηθώ από την πίστη μου στην καλοσύνη των ανθρώπων, στην επικοινωνία, στην αβίαστη επίδειξη ανθρωπιάς, στην αμεσότητα και στην απλότητα. Εκεί δηλαδή που πίστευα ότι μετά τα φοιτητικά χρόνια οι σχέσεις των ανθρώπων μόνο δυσκολεύουν και οι ίδιοι επιλέγουν συνειδητά να απομονώνονται παρά να προσπαθούν για τα πιο δύσκολα, ήρθε από το πουθενά η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή μου και μου άλλαξε κυριολεκτικά τα φώτα! Ήταν ίσως το πιο όμορφο πράγμα που μου έχει συμβεί μέχρι τώρα! Με κυρίευσε σαν χείμαρρος, απαίτησε να κοιταχτώ στον καθρέφτη τις ψυχής μου και να απαντήσω στις πιο δύσκολες ερωτήσεις για την ηλικία και την φάση που διανύω, με τις μεγαλύτερες δόσεις ειλικρίνειας.
 
Η απόφαση ήταν δύσκολη και ακόμα με φοβίζει η επιλογή μου, αλλά ταυτόχρονα με κάνει να νιώθω ζωντανή, με κάνει να νιώθω ότι αγγίζω μια ακρούλα από όνειρα που είχα κρύψει βαθιά μέσα μου, φοβούμενη ότι ήταν απλά αδύνατα. Νιώθω (αν και φοβάμαι ακόμα και να το γράψω, πόσο μάλλον να το αρθρώσω δυνατά) ότι είμαι ευτυχισμένη. Τολμώ να αγκαλιάσω αυτό το αίσθημα αν και ταυτόχρονα φοβάμαι ότι θα εξανεμιστεί από στιγμή σε στιγμή. Ξέρω ότι από δω και πέρα ξεκινά μια πορεία δύσκολη, μα για το παρόν με ενθουσιάζει και για λίγο ακόμα μπορώ να ονειρεύομαι…
 
Δεν ξέρω τι άλλο να πω… νομίζω ότι δεν έχω τίποτα άλλο να πω.
 
Εύχομαι καλό νέο έτος σε όλους και αν υπάρχει ένα συμπέρασμα που πηγάζει από τις δικές μου εμπειρίες, θα σας συμβούλευα να ονειρεύεστε, να κυνηγάτε τα όνειρα σας με μανία και να πουλάτε το εαυτό σας όσο πιο ακριβά γίνετε γιατί αλλιώς οι άλλοι θα τον πουλήσουν φθηνά!




16 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

[πουλάτε το εαυτό σας όσο πιο ακριβά γίνετε γιατί αλλιώς οι άλλοι θα τον πουλήσουν φθηνά!]
Θα κρατήσω αυτή τη συμβουλή!!!!
Καλή χρονία ......

travelbug είπε...

χαίρομαι πολύ για σένα και σου εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς! και ψιτ...μη φοβάσαι! ζήσε στ' άκρα...θ' ανταμειφθείς.

Alice World είπε...

Φούλη μου, αυτή τη συμβουλή μου την έδωσε ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για μένα πριν μερικά χρόνια, μου πήρε καιρό να την συνειδητοποιήσω και ακόμα καμιά φορά ξεχνώ να την εφαρμόζω. Είναι όμως από τις καλύτερες συμβουλές που μου έχουν δώσει.

Μαρσέλλα μου, για ένα άνθρωπο που έχει φοβία στο να εμπιστεύεται, αντιλαμβάνεσαι ότι νιώθω παντελώς έξω από τα νερά μου. Αλλά ταυτόχρονα νιώθω τόσο ζωντανή και αυτό είναι όντως υπέροχο. Αντεύχομαι το ίδιο και για σένα.

Καλή μας χρονιά, ζωγραφίστε την όπως εσείς επιθυμείτε, γιατί μόνο έτσι θα νιώσει δική σας.

Σας φιλώ!!!!

IonnKorr είπε...

Ο κόσμος της Αλίκης (των Θαυμάτων).

Καλό το βρίσκω.

Mana είπε...

Μια χαρά θα πάνε τα πράγματα. η ζωή είναι για τη ζούμε, όχι για να την παρατηρούμε. ακόμη και να μην σου έρθουν τα πράγματα όως τα θέλεις, θα σου αφήσουν εμπειρίες και συναισθήματα παρακαταθήκη για το μέλλον. Καλή χρονιά.

Pink_Fish είπε...

".....και να πουλάτε το εαυτό σας όσο πιο ακριβά γίνετε γιατί αλλιώς οι άλλοι θα τον πουλήσουν φθηνά". Aυτό κρατάω κι εγώ. Η πρόσφατη πείρα μου (γιατί στάνταρ είμαι μεγαλύτερη από σένα) αυτό με δίδαξε (βλ. και σχετικό σημερινό μου ποστ. Καλη νέα χρονιά σε σένα μικρή μου!

Alice World είπε...

IonnKorr, καλή χρονιά και καλώς σε βρήκα.

Μάνα, έχεις απόλυτο δίκαιο. Ούτως η άλλως από την στιγμή που αποφάσισα να αδράξω την ευκαιρία μόνο έτσι μπορεί να γίνει.

Alice World είπε...

PinkFish, μέσα από το μπλογκ έχω αντιληφθεί ότι μπορείς πιο άμεσα και εύκολα να συνειδητοποιείς ότι ο κάθε άνθρωπος είναι καλός σε διαφορετικούς τομείς είτε από διαισθησή και ταλέντο ή επειδή κάποια γεγονότα τον ανάγκασαν νωρίτερα να γίνει καλός σε αυτό τον τομέα. Τους ανθρώπους που μου φέρονται σκάρτα έμαθα από καιρό να τους κάνω στην άκρη με συνοπτικές διαδικασίες. Επειδή όμως εγώ εξαναγκάστικα να το κάνω αυτό ταυτόχρνα έπρεπε να πληρώσω το τίμημα ότι έχασα την πίστη μου στην πηγαία καλοσύνη που μπορούν να σου δείξουν, απεγδειμένη από οποιαδήποτε συμφέροντα. Το 2010 λοιπόν μου την έριξε κατάμουτρα αυτήν την καλοσύνη, σαν να προσπαθούσε να με εξαναγκάσει να την ξαναπιστέψω. Και τώρα πρέπει να μάθω να ξαναεμπιστεύομαι, να αφεθώ στα χέρια άλλων, να εξαρτηθώ από αυτούς.

Τρέμει το φυλλοκάρδι μου ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! Αλλά το παλεύω και ευελπιστώ ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρω.

Alice World είπε...

Καλή χρονιά σε όλους. Μακάρι να την γεμίσουμε με αγάπη και όμορφες στιγμές. Τίποτα άλλο!

fetus είπε...

Δεν υπάρχει εξωτερική ανθρώπινη ασχήμια Αλίζ....
Υπάρχει το ...""είμαι ευτυχισμένη"" που μοιάζει με ένα ψυχοαιδοίο ανάμεσα στους λοβούς να συνουσιάζεται με το ...""φοβάμαι ότι θα εξανεμιστεί από στιγμή σε στιγμή"" που κι αυτό μοιάζει με ένα ψυχοπέος που υπάρχει για να ισορροπεί την εσωτερική μας ομορφιά ...που δυστυχώς η ευτυχώς δεν ανακαλύπτεται γρήγορα ....
Ποιός βιάζεται άλλωστε...;
και γιατί να βιάζεται,αφού τα επίκτητα δεν έχουν καμιά σχέση με την μοναδικότητα του καθενός ...

""Καλές μικρές κι εποικοδομητικές στιγμές κορίτσι μου ...""

Ανώνυμος είπε...

[Τολμώ να αγκαλιάσω αυτό το αίσθημα αν και ταυτόχρονα φοβάμαι ότι θα εξανεμιστεί από στιγμή σε στιγμή]

Tρομερό, ότι και αν είναι ζήσε το με όλο σου το είναι...χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς αναστολές γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή...αυτή είναι και η μαγεία αυτού του συναισθήματος!=)
Καλή χρονιά!!!

Pansofix είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

oniropolos είπε...

opos sou egrapsa kai palaiotera panta krataw kati apo tis anartisis sou "πουλάτε το εαυτό σας όσο πιο ακριβά γίνετε γιατί αλλιώς οι άλλοι θα τον πουλήσουν φθηνά"

xairomai pou ise eytixismeni. elpizw na kratisi gia panta...
makari na to niwsoun kai alloi ayto to sinesthima

Alice World είπε...

Fetus, όταν απλώνεται μπροστά σου το άγνωστο και εσύ το επιλέγεις όχι γιατί φαίνεται βολικό αλλά επειδή ελπίζεις ότι μέσα του ίσως κρύβεται και ίσως καταφέρεις να ανακαλύψεις το όμορφο, όλα φαντάζουν καμωμένα από ζελατίνη. Αλλά από την άλλη μόνο σε μικρές καλές στιγμές μπορείς να αγγίζεις την γνώση του τι είναι σημαντικό (κάτι που μαθαίνω τώρα μόλις και που τολμώ να πω ότι είναι τρελλά δύσκολο...).

Καλή σου χρονιά!

Alice World είπε...

nekatwmeni, προς το παρόν το νιώθω, το ψιλαφώ το αποδέχομαι, το ονειρεύομαι, δεν φαντάζομαι καν ότι το ζω. Είναι πολύ όμορφο όμως, ξαφνικά νιώθω αισιόδοξη.

Εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα!

Πανσοφιξ, καλώσορισες και καλή χρονιά και σε σενα!

Alice World είπε...

Ονειροπόλε μου, δεν μπορώ να πάρω τον έπαινο, γιατί αυτή τη συμβουλή μου την χάρισε απλώχερα κάποιος άλλος. Και θέλησα και γω να την μοιράστω μαζί σας με τον ίδιο τρόπο. Ελπίζω να τα κατάφερα και να σας βοηθήσει όσ βοήθησε εμένα.

Το ίδο εύχομαι και σε σένα ονειροπόλε μου, μόνο ευτυχία. Μου πήρε λίγο καιρό αλλά τελικά το έμαθα είναι το μόνο σημαντικό.