Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
I wonder if I've been changed in the night? Let me think. Was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I'm not the same, the next question is 'Who in the world am I?' Ah, that's the great puzzle!

27 Νοε 2009

Απορία Νο. 2

Ποιά τα συστατικά που συνθέτουν μια καλή φιλία; Τι σου προκαλεί την αίσθηση ότι ναι υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που μπορείς να θεωρείς καλούς φίλους και τι κάνεις εσύ που θεωρείς ξεχωριστό για τους φίλους σου; Τέλος πώς νιώθει αυτό το αίσθημα του να ανήκεις σε ένα προσεκτικά διαλεγμένο όμορφο σύνολο που αποκαλείς τους φίλους ή την παρέα σου; 

12 σχόλια:

ΦΟΥΛΗ είπε...

Εχω απογοητευτεί τοσες φορές από φίλους μου(νόμιζα) που έφτασα στο σημείο να λέω ότι δεν υπαρχουν φίλοι μόνο γνωστοί...
Καλό βράδυ...

Anti-Christos είπε...

Φίλοι είναι αυτοί που όταν υπάρχει ανάμεσά τους μια παρατεταμένη σιωπή δεν ερμηνεύεται ως αμηχανία.

Κατά τα άλλα, ούτε εγώ πιστεύω ότι υπάρχει φιλία με την ακριβή έννοια του όρου. Υπάρχουν απλώς συμφέροντα που συμπορεύονται και συμφέροντα που δεν!

ρίτσα είπε...

η φιλία είναι άνθρωποι που έτυχαν να βρεθούν και είδαν ότι έχουν κάποια κοινά.

οι "βαθιές" φιλίες είναι για τους "βαθιούς" ανθρώπους

κάτι που ονομάζω "επιφανειακή" φιλία, μπορεί για έναν άλλο άνθρωπο να είναι κάτι ουσιαστικό.

χτίζοντας και μοιράζοντας τον εαυτό σου με τον άλλο δημιουργείς έναν αυτοαναφορικό δεσμό σαν καθρέφτη που λειτουργεί ευκολότερα λόγω της παρατεταμένης επαφής και γνώσης του υποκειμένου

έκαμα ολόκληρη θεωρία για να πω ότι αισθάνθηκα πολλές φορές χωρις φίλους. χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ανθρώποι γύρω μου

Mana είπε...

Ονομάζω φίλες μου μια στενή παρέα 6 ατόμων. οι υπολοιποι είναι απλά γνωστοί. Με τις 6 είμαστε διαφορετικά άτομα, λειτουργούμε και αντιδρούμε διαφορετικά. Αγαπιόμαστε όμως, εμπιστεύομαστε η μια την άλλη και δεν τις εγκαταλείψαμε ποτέ. και στις χαρές και στις λύπες και στα καλά και στα κακά.
δεν είναι όλα ρόδινα το αντίθετο μάλιστα. οι δυσκολίες όμως μας έχουν δέσει. και ξέρω πως μέχρι το τέλος αυτά τα άτομα θα είναι δίπλα μου. και για αυτό αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ευλογημένη.

Xνούδι είπε...

εκεινοι για τους οποίους θα έκανα πραγματα που δεν θα μπορουσα για κανεναν άλλο. εκεινοι που με κανουν καλυτερο ανθρωπο ή έστω με ωθουν να προσπαθήσω.

(ευχαριστω για όλα. ηθελα να το πω. για τις λέξεις εκεί, ευχαριστώ πολύ).

καληνυχτα :)

Alice World είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους!

Φούλη μου, σε νιώθω έχω βρεθεί πολλές φορές στο ίδιο σημείο. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάπου στον κόσμο ολόκληρό υπάρχει ένας άνθρωπος που τον νιώθουμε πιο κοντά μας, απλά είναι φορές που τον χρειαζόμαστε δίπλα μας

Anti - Christ, ναι οι εύγλωτες σιωπές, και εκείνες οι ματιές που διασταυρώνονται γεμάτες νόημα και συναισθήματα...

Παρόλες τις απογοητεύσεις δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς καλούς φίλους και τις υπέροχες στιγμές που σου προσφέρουν.

Alice World είπε...

Ριτσάκι μου, πώς εννοείς ακριβώς το "βαθιές φιλίες" και πώς τις διαφοροποιείς μέσα σου από τις επιφανειακές;

Όσο για τον ορισμό αν μου επιτρέπεις εγώ το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά, ναι μεν αναπτύσσεις βαθιές φιίες με ανθρώπους που έχεις κοινά σημεία αναφοράς αλλά δεν θέλω ανθρώπους-δίλους που να μου τρέφουν περισσότερο το εγώ μου, θέλω φίλους ανθρώπους που να με συμπληρώνουν με τη διαφορετικότητα τους. Που να τους έχω απεγδύσει από ωραιϊσμους και ευκολολογίες και να συνεχίζω να τους έχω ανάγκη να είναι δίπλα μου γιαυτό που είναι με όλα τους τα λάθη, ελαττώματα αλλά και υπέροχα μέσα από τα δικά μου μάτια πρωτερήματα. Τέλος θέλω ανθρώπους που να είναι το ίδιο ειλικρινής μαζί μου και απέναντι μου.

Alice World είπε...

Μάνα, λένε ότι αν οι άνθρωποι που θεωρείς φίλους σου ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός σου χεριού τότε είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος. Και με το τρόπο που περιγράφεις την φιλία που έχεις αναπτύξει μαζί με αυτές τις 6 κοπέλλες θα έλεγα ότι μαλλόν αυτό ισχύει πραγματικά με σένα.

Χνούδι μου, δεν ξέρω αν όντως χρειάζεται να υπερβαίνει τα όρια του φυσιολογικού και καθημερινού η έννοια για φιλία, κάθε άλλο θα έλεγα πρέπει να είναι άμεσα συνηφασμένη με την σύνηθη πορεία της ζωής μας, απλά είναι ταυτόχρονα οι άνθρωποι που μας εμπνέουν να κάνουμε "θυσίες" για αυτούς χωρίς καν να τις αντιλαμβανόμαστε ως τέτοιες.

Και γω είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που υπήρξαν και υπάρχουν δίπλα μου ως φίλοι.

Ανώνυμος είπε...

kalispera....k ego prosfata exo ana8eorisi sto 8ema afto!G na exis filous an8ropus pu s agapun tin simeron imera prp na ise poli tixeros! Pistevo oti iparxi ena atomo pu t leo arketa pragmata k t empisteuome an k kapies fores exo amfivolies! Fonazoume 8imonoume i mia tis alis ala k pali meta t vriskoume...imaste poloi diaforetikoi an8ropoi me ka8olou koina gousta k omos epiviosame apo t sxolio mexri t foititika mas xronia...pragma spanio e3 oso ma8eno k m lene.
Vevea sto 8ema filia exo k mia ali apo4i oti se afti t zoi imaste ka8reftes tis simperiforas mas oti dinoume pernoume, afto pistevo (okie ne t 3ero iparxoun k e3eresis mpori na dosis pola k na paris liga)ala afto ine alo 8ema :P

kat. είπε...

μμμ.. η αγάπη κυρίως είναι αυτή που θα σε δέσει με ένα ή περισσότερα άτομα με αυτή τη ζωή! αν δεν αγαπήσεις κάποιον με κάποιο τρόπο και για κάποιο λόγο, πως θα γίνεται φίλοι.. ???

Alice World είπε...

Nekatomeni, έστω και ένα άτομο να μπορεί να σε αφουγκράζεται και να σε καταλαβαίνει είναι πολύ σημαντικό. Καλή συνέχεια.

kat, χωρίς αγάπη δεν υπάρχει τίποτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Αισθηματική ηλικία, ευχαριστώ για το υπέροχο ποστ. μου έδωσε πολύ τροφή για σκέψη. Δες τε το και σεις: http://esthimatikiilikia.blogspot.com/

Aurangel είπε...

Μακάρι να υπήρχαν συνθετικά και να ήμασταν όλοι προνομιούχοι!!!
Βαδίσου με το ένστικτό σου.ποτέ δεν κάνει λάθος.